Bij Het Rughuis begeleiden we cliënten met langdurige pijnklachten naar een betere kwaliteit van leven.

Dit doen we vanuit onze vestigingen in
Sittard, Roermond, Eindhoven, Capelle aan den IJssel, Nijmegen en Amsterdam.

Wij doen het anders dan anderen!

Onze unieke totaalaanpak is holistisch, intensief en bovenal persoonlijk.

Gebaseerd op jarenlange ervaring en evidence based inzichten vanuit psychologie, cognitieve gedragstherapie en fysiotherapie.

De cliënt staat bij ons echt centraal.

Zij kunnen rekenen op een eigen, persoonlijk team specialisten dat voor ze klaar staat. Een hecht team dat bestaat uit verschillende disciplines die intensief met elkaar samenwerken.

Onze psychologen aan het woord

Wie kan beter uitleggen wat we elke dag doen en waarom, dan onze collega’s!

"Het Rughuis biedt volop variatie! Onze cliënten variëren van jong tot oud, ieder met zijn eigen thema's, verschil in sterkte, etc. Daarbij halen we natuurlijk ook fantastische resultaten, we zijn echt van betekenis."

Berny van Putten

Psychotherapeut

"Het contact met onze cliënten vind ik fantastisch! Daarbij is geen enkele werkdag hetzelfde."

Gerda Meijers

Client Service Medewerker

"Het geeft me een enorm waardevol gevoel als ik cliënten op hun gemak kan stellen en er voor kan zorgen dat ze zich thuis voelen bij Het Rughuis."

Ingrid Beurskens

Client Service Medewerker

"Het voelt ontzettend goed dat we met zijn allen, collectief en persoonlijk, de beste zorg kunnen verlenen aan onze cliënten."

Luc van der Mullen

Customer Care Medewerker

Onze aanpak werkt en we zijn enorm trots op onze resultaten!

Dat onze cliënten blij met ons zijn weten we wel. Maar soms gaat er niets boven harde cijfers:

  • Hoge waardering op Zorgkaart Nederland
  • Significante verbetering van kwaliteit van leven op elk vlak (RAND-36)
  • 19,9% afname van lichamelijke en psychische klachten na behandeling (SCL-90)
  • 39,7% afname van de gemiddelde pijnbeleving na 1 jaar (NPRS)

Cliënten aan het woord

Wij kunnen wel vertellen dat we het goed doen. Onze cliënten kunnen dat nog veel beter!

Wat maakt ons zo speciaal?

We verlenen zorg met veel passie en grote betrokkenheid.

We zijn enorm trots op onze resultaten! Dat onze cliënten blij met ons zijn weten we wel. Maar soms gaat er niets boven harde cijfers:

Op basis van jarenlange ervaring van onze behandelaren en nieuwe evidence based inzichten hebben we een innovatieve behandelmethode ontwikkeld die uniek is in Nederland. Die onderscheidt zich door een interdisciplinaire aanpak.

We pakken chronische pijn aan met verschillende disciplines met aandacht voor geest én lichaam. We kijken altijd samen, als één team, naar de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding van onze cliënten. We halen daarbij alles uit de kast voor een duurzaam resultaat!

Al onze medewerkers, van cliëntservicemedewerker tot regiebehandelaar, zijn specialisten in hun vak. Onze cliënten kunnen rekenen op de meest persoonlijke en professionele zorg die hun verwachtingen overtreft.

Wat hebben we jou te bieden?

Je wilt er natuurlijk wel op vooruit gaan.

Kleine interdisciplinaire teams

Je bent onderdeel van een hecht team dat bestaat uit verschillende disciplines die nauw samenwerken. Naast het wekelijkse multidisciplinaire overleg (MDO) is volop ruimte om even bij elkaar naar binnen te lopen om te sparren. Je staat er dus niet alleen voor. Je versterkt elkaar en inspireert elkaar. Dat is goed voor de cliënt en zeker zo waardevol voor je eigen ontwikkeling.

Focus

Je wordt echt een specialist in je vakgebied! We hebben ons als SGGZ volledig gespecialiseerd in behandeling van chronische rug-, nek- en bekkenpijn. Dankzij die focus is onze aanpak zo effectief. Nergens anders kun je zoveel ervaring en expertise opdoen met deze doelgroep!

Tevreden cliënten

Onze cliënten beoordelen ons met een 8,8. Sterker nog, maar liefst 98% procent geeft aan dat hun klachten verminderd zijn! Je werk wordt dus gewaardeerd. Je maakt dus daadwerkelijk het verschil en draagt persoonlijk bij aan een aanzienlijke verbetering in kwaliteit van leven van je cliënten.

Maatwerk

Elk mens is uniek. Daarom werk je hier niet met een star behandelprotocol. Onze doordachte behandelmodules geven je praktische handvatten. Wij schetsen een kader, jij hebt de vrijheid om daarbinnen te bewegen. Alles in het belang van jouw cliënt.

Opleiding

We bieden een uniek traject voor startend psychologen, maar ook als ervaren behandelaar raak je bij ons nooit uitgeleerd! Via een doordacht curriculum gaan we dieper in op alle facetten van de behandeling. Daarnaast kun je diverse opleidingen volgen, van een basiscursus cognitieve gedragstherapie, EMDR, seminars over psychosomatiek, en hebben we een aantal GZ-opleidingsplekken per jaar beschikbaar.

Afgebakend programma

Je start de behandeling met een helder doel voor ogen. Naar dat eindresultaat werk je, samen met het team, in zo’n 18 weken naar toe. Niet alleen je cliënten weten waar ze aan toe zijn, jij ook!

Streven naar het beste

Kan het beter? Dan doen we het beter! Ons treatment design wordt continu aangescherpt. Daar wordt jij als behandelaar actief bij betrokken. Jouw inzichten vinden we net zo waardevol als de wetenschappelijke expertise van onze Academy.

Aan de slag?