Ontmoet Laurie 

Na haar studie Fysiotherapie aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen werkte Laurie een tijdje bij een revalidatiecentrum.

Ze zocht een nieuwe uitdaging en inmiddels werkt ze al meer dan 3 jaar met veel plezier als Fysiotherapeut bij Het Rughuis.

Ontmoet Laurie Claassen

Na haar studie Fysiotherapie aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen werkte Laurie een tijdje bij een revalidatiecentrum. Ze zocht een nieuwe uitdaging en inmiddels werkt ze al meer dan 3 jaar met veel plezier als Fysiotherapeut bij Het Rughuis.

Laurie Claassen

Fysiotherapeut

Zuyd Hogeschool

Het Rughuis Parkstad

Handbal, lezen, dansen, reizen

Waarom ben je bij Het Rughuis gaan werken?

Ik wilde af van de starre protocollaire werkwijze en groepsbehandelingen. Ik geloof namelijk meer in individuele behandelingen en had behoefte aan vrijheid om de behandeling in te vullen op een manier die het beste past bij de cliënt. Niet elke case is namelijk te vangen met één protocol. En de aanpak van Het Rughuis sloot het beste aan bij die wens.

Is het wat je ervan verwacht had?

Nee, maar dan in een heel positieve manier en ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Ik ben multidisciplinair ingesteld en werk graag in een team samen aan de behandeling. In eerste instantie dacht ik dat ik alleen oefenprogramma’s moest uitleggen, maar in de praktijk werk ik veel samen met de psychologen. Je bent samen verantwoordelijk voor een succesvolle behandeling en draagt daar ook samen de verantwoordelijkheid voor. Ook met de vrijheid zit het goed, Het Rughuis werkt namelijk modulair en we kiezen altijd de beste aanpak die past bij een cliënt.

Wat is het verschil tussen werken in een fysiopraktijk en bij Het Rughuis?

Het werken in een team voornamelijk, waarbij de nadruk ligt op het activeren van cliënten vanuit meerdere perspectieven’. We leren mensen om weer positieve ervaringen te hebben met bewegen en vertrouwen te krijgen in eigen lichaam.

Daarnaast ben je in de praktijk vooral bezig met het zoeken en aanpakken van de oorzaak. Onze cliënten zijn al bij veel specialisten geweest, de oorzaak is soms wel, maar vaak ook niet bekend. Het gaat bij ons meer om te leren leven met de pijn, om dingen te kunnen die je graag zou willen kunnen en om weer plezier te hebben en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Als je start dan kom je in een heel warm team terecht. We doen er alles aan om je thuis te laten voelen.

Laurie Claassen

Fysiotherapeut

Hoe ziet de eerste maand eruit?

Als je start dan kom je in een heel warm team terecht. We doen er alles aan om je thuis te laten voelen. Er ligt een inwerkprogramma klaar met ruimte om vooral bij je eigen discipline, maar ook bij de andere disciplines mee te kijken. Naast je eigen vakgebied krijg je ook met psychologie te maken en je zult al snel ontdekken dat je werk verder gaat dan je eigen discipline.

Hoe ervaart de cliënt de interdisciplinaire aanpak?

In het begin zijn cliënten toch vaak wat sceptisch. Ze hebben namelijk meer sessies met onze psychologen dan met de fysiotherapeuten. Je hoort vaak: “Ik kom toch voor mijn rug, dan moeten we daar toch iets mee doen.” Achteraf wordt het totaalpakket dat we aanbieden wel enorm positief beoordeeld en ervaren ze onze aanpak als heel prettig.

Gaat de problematiek van de doelgroep nooit vervelen?

Het gaat dan wel altijd om rug-, nek- of bekkenpijn, maar de problematiek en de doelgroep zijn heel divers. Het is telkens weer een nieuwe uitdaging! Voorheen werkte ik op een groep en daar was het elke drie maanden hetzelfde riedeltje, dat gevoel heb je hier nooit.

Hoe hou je vakkennis up-to-date?

Je kunt diverse workshops volgen bij de Yunify Academy. Onlangs heb ik bijvoorbeeld de trainingen Inspanningsfysiologie en Myofascia (triggerpoint therapie en foamen) gevolgd. Daarnaast kun je zelf ook scholingen aandragen die je graag wilt volgen.

Heb je een speciale herinnering aan Het Rughuis?

Het teamuitje van laatst was erg leuk! Daar hebben we echt goed gelachen. Verder vind ik de enorme dankbaarheid van onze cliënten erg mooi. Zo zij onlangs nog iemand: “Je hebt me weer vrijheid geven. Door jou heb ik weer mogen ontdekken dat ik op een plezierige manier kan sporten.”

Hoe is de sfeer in het team?

We hebben een heel fijn team. Per cliënt werk je samen met iemand van elke discipline. En die ‘cliënt teams’ verschillen per cliënt, dat maakt het erg leuk en daar leer je ook veel van.

We staan ook voor elkaar klaar. We werken met een doelgroep met complexe problematiek en als er een keer iets tegenzit of iets zit je niet lekker, dan kun je altijd bij elkaar naar binnenlopen.

Heb je een tip voor een mogelijk nieuwe collega?

Sta open voor de psychologie!

We leren mensen om weer positieve ervaringen te hebben met bewegen en vertrouwen te krijgen in eigen lichaam.

Laurie Claassen

Fysiotherapeut

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!

Ontmoet je toekomstige collega’s

Lees de verhalen van onze enthousiaste medewerkers

Felix Sion

Psycholoog Psychosomatiek

Xanne Vervlossen

Psycholoog CGT